de rechtzaak

www.hoelangwerkloos.nl

Hoelangwerkloos.nl is een website ontwikkeld door Het Hugo Sinzheimer Instituut van de Universiteit van Amsterdam. Op deze website kun je een berekening maken van de verwachte werkloosheidsduur. Er kan zo een redelijke schatting worden gemaakt van de duur van de werkloosheid van een ontslagen werknemer. Zo kun je dus ook de schade die een werknemer lijdt als gevolg van zijn ontslag berekenen.

De berekeningswijze die gebruikt wordt op hoelangwerkloos.nl maakt een berekening van een vergoeding voor het loonverlies in de periode waarin de werknemer te verwachten werkloos is. Er wordt onder andere gekeken naar de leeftijd van de werknemer, de regio waar de werknemer in woont en werkt, het opleidingsniveau van de werknemer en de duur van het dienstverband.

Een tweetal kantonrechters hebben de website hoelangwerkloos.nl al gebruikt in een uitspraken. De kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland en de Kantonrechter in Rotterdam, hebben de website gebruikt voor het vaststellen van de schadevergoeding in een kennelijk onredelijk ontslag-procedure. Dit is een procedure die werknemers kunnen starten om een schadevergoeding te vorderen van de (ex)werkgever, nadat de arbeidsovereenkomst is opgezegd.

De website hoelangwerkloos.nl is niet formeel aanbevolen door de Kring van Kantonrechters, maar wordt dus wel al gebruikt. Het is voor werkgevers en (ex)werknemers een nieuw middel om een beoordeling te maken over de uitkomst van een kennelijk onredelijk ontslag-procedure.
Wil je een kennelijk onredelijk ontslag procedure starten, of wordt je ermee geconfronteerd als werkgever, dan is het altijd verstandig een advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht in te schakelen.

De Rechtzaak

Geen tijd om langs te komen?
010 - 23 09 409
ma - vr 08:30u - 17:30u
Gratis en vrijblijvend advies?
Bel of mail ons
Advies nodig? Wij bellen jou!

In de praktijk...

Mijn werkgever deelde mij mee dat ik zou worden ontslagen vanwege een reorganisatie. Hij gaf mij een vaststellingsovereenkomst. Deze heb ik per e-mail doorgezonden aan De Rechtzaak. Na een uitgebreid gesprek werd ik gerust gesteld. Ik kon niet zo gemakkelijk ontslagen worden. Mr. Noëlle Bynoe is een fijne advocaat, die mij kundig en snel geholpen heeft. 
Mevrouw J.L. Knoek
Gratis en vrijblijvend advies?
Bezoek onze winkel